Ózonkezelés

Gépjárművek, légkondicionálók, kis helyiségek szagtalanítása és fertőtlenítése kiszállással

Az ózongáz a legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, ami 50X gyorsabb és 3000X erősebb, mint a klór. A kellemetlen szagokat megszünteti, mint a cigifüst, étel, vegyszer, vagy dohos szag.

Nincs olyan kórokozó mely ellen tudna állni az ózon fertőtlenítő erejének, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok, penész és gombák elleni harcban is hatékony segítség. Az ózongázzal történő kezelés során semmilyen vegyszerre nincs szükség, így a folyamat környezetbarát.

Az ózongáz (O3) három oxigén atomot tartalmaz, míg a belélegzett levegő kettőt. Amikor a rendkívül reaktív ózon molekulák baktériumokkal, vírusokkal, szálló penészgombával érintkeznek, maradéktalanul megsemmisülnek. Az ózon molekula oxigénné (O2) alakul a folyamat végén. Tehát a kezelés végén nem marad más, mint friss oxigéndús levegő, amit szinte azonnal tapasztalhat is!

Fontos megemlíteni, hogy az ózongáz mérgező, nagy mennyiségű, hosszú távú belégzése irritáló és káros lehet, ezért a kezelés alatt ne tartózkodjon semmilyen ember, állat, növény a területen. Éppen az erős oxidáló képessége miatt az ózon igen rövid életű, a kezelt terület 30 perc szellőztetés után biztonságosan elfoglalható.

Hogyan történik az ózonkezelés?

  1. A kezelni kívánt terület környezetéből eltávolítunk minden személyt, állatot, növényt amelyekre káros lehet az ózon belégzése.
  2. Elhelyezzük a generátort a legerősebb szagforráshoz közel. Gépjárműben a lábtérbe.
  3. Elindítjuk a készüléket, a területet elhagyjuk és lezárjuk.
  4. A kezelés végeztével alaposan ki kell szellőztetni a helyiséget.

A kezelés várható időtartama minimum fél óra. Egyes extrém esetekben megoldható az akár több órán keresztül tartó ózonkezelés (a szagsemlegesítés érdekében). A kezelés időtartama a szennyeződéstől függ.

A carpetcare.hu weboldalon lévő összes szöveges, képes, videós tartalom saját tulajdonban áll, felhasználásuk csak hozzájárulással lehetséges.

Call Now Button