A száraz kárpittisztítás. Mi is az?

A kárpittisztítás száraz technológiával nem bizonyult hatékonynak, ezért nem dolgozunk ezzel az eljárással.

A kárpitos felületek tisztításánál elsődleges problémaként merül fel, hogy milyen gyorsan szárad meg az anyag és mikor válik újra használhatóvá.

Ezért aki bútorkárpitot, autókárpitot, szőnyeget, vagy egyéb kárpitfelületet akar tisztíttatni, jellemzően az év legmelegebb hónapjaira időzíti, június-július környékén.

Ez egyrészt igen lecsökkenti a takarítások számát, másrészt eléggé hektikus és túlterhelt ez az időszak, nehéz időpontot szerezni.

Természetes, hogy mindenki olyan eljárással szeretné tisztává varázsolni a kárpitot, ami nem igényel száradást.

Ezért amikor felfedeztük az un. száraz granulátumos eljárást (fehér port kell dolgozni az anyagba, majd elszívatni azt) nagyon megörültünk, hogy ezzel segíthetünk az Ügyfeleinknek megoldani ezt a problémát.

Az sem riasztott vissza, hogy a hagyományos tisztítószer árához képest, kiemelkedően drága, körülbelül hatszorosa annak!

Jó néhány kísérlet után elmondható, hogy ez a módszer nem hogy nem vált be, de csúfosan leszerepelt.

A probléma az eljárással az, hogy a szövetbe ragadt koszt és zsírt a por nem képes feloldani, legfeljebb elfedni azt.

Képzeljük el, hogy legközelebb a ruháinkat mosás helyett inkább mosóporral dörgöljük. Tiszták lesznek így vajon?

Nem. Sőt. Az anyag szálaiba ragadt fehér granulátumot igen nehéz eltávolítani. Így nem csak hatékonyságban marad el, a normál kárpittisztítástól, de sokkal tovább is tart.

Összegezve tehát a száraz kárpittisztítás: lassú, drága és nem hatásos.

Ezért továbbra is az egyetlen leghatásosabb technikával dolgozunk a vegyszeres-vizes tisztítással.

Száraz kárpittisztítás. Az hogy néz ki?

A “tisztítószer” alkoholos celluloid granulátum, amely a szövet szálai között fejti ki állítólagos tisztító hatását. Maradéktalan eltávolítása a szövetből víz nélkül közel lehetetlen.

Száraz és nedves kárpittisztítás között mi a különbség?

A hagyományosnak mondható nedves tisztítás során víz és vegyszer keverékét használjuk. víz a vegyszer segédanyaga, az a szerepe, hogy a szövetből a szennyeződést (és a vegyszert) feloldva segítse a tisztulást. A száraz por viszont nem oldja fel a zsírt, amit a bőrünkkel viszünk fel a kárpitfelületekre. Valamint nem alkalmas arra, hogy mélyreható tisztítást végezzen. Vajon a ruháinkat tudjuk víz nélkül mosni?

Száraz és nedves kárpittisztítás. Melyik a jobb?

Véleményünk szerint nem is kérdés, hogy a nedves kárpittisztítás gyorsabb, jobb, olcsóbb, hatékonyabb. A száraz kárpittisztítást nem ajánljuk.

A carpetcare.hu weboldalon lévő összes szöveges, képes, videós tartalom saját tulajdonban áll, felhasználásuk csak hozzájárulással lehetséges.

Call Now Button